Noord-Limburgse Modelspoorvereniging
 

Clubbaan

Onze grote clubbaan wordt momenteel vernieuwd. Sinds enkele maanden wordt er met man en macht hard gewerkt, de oude baan is reeds volledig gedemonteerd en de ruwbouw van de nieuwe clubbaan is al gerealiseerd in ons verenigingsgebouw. Het bouwen van deze compleet nieuwe modelbaan zal nog wel enkele jaren gaan duren, maar de eerste zichtbare resultaten zijn al te zien.

In de nieuwe clubbaan zullen een aantal objecten, die in de loop der jaren door leden gebouwd zijn, terugkomen en ingepast worden.
Via de website gaan we proberen de stand van zaken bij te houden en met foto's te ondersteunen.

De eerste stappen zijn intussen gezet.

De technische kant van de baan zal natuurlijk aangepast worden aan de nieuwste ontwikkelingen op de modelspoorwegmarkt.
De nieuwe clubbaan wordt net als zijn voorganger een HO-twee-rail baan en wordt voorzien van het besturingssysteem "ROCRAIL". Dit besturingssysteem bootst het echte rail-beveiligingssysteem na. De bijzonderheid hiervan is dat zowel vol automatisch maar ook met handbediening gereden kan worden. Het hobby en spel idee gaat met deze computerbesturing niet verloren. 

Voor aspirant leden is dit een unieke kans om vanaf het begin betrokken en ingewijd te worden bij het bouwen van onze nieuwe clubbaan en daarbij kennis te maken met deze unieke hobby, een hobby die al jaren door ontelbare enthousiastelingen over de gehele wereld bedreven wordt.

Wellicht wordt U nieuwsgierig maar vooral leergierig naar de plannen van onze nieuwe clubbaan? Loop gerust eens binnen op onze clubdagen op maandagmiddag en avond van 14.30 uur tot 22.30 uur

Natuurlijk moet de complete baan eerst technisch goed rijden. Ook de besturing van de baan moet werken. Daarna kan er worden begonnen met de aankleding van de baan: de scenery. Maar er is nu ook al een begin gemaakt met de scenery van de baan.

Bij het leggen van de rails wordt rekening gehouden met het later aan te brengen landschap. Ook worden er nu al huisjes gebouwd, uitgezocht en opgeknapt. Bestaande bouwpakketten van de bekende merken worden in elkaar gezet of opgeknapt. Hierbij worden de gebouwen natuurlijk "gewetterd" en voorzien van verlichting. Maar er worden ook gebouwen geheel zelf gebouwd. Zo wordt de bebouwing van de oude Blerickse Brugstraat nagebouwd. De bestaande modellen van het oude station Venlo en Blerick worden in de nieuwe baan ingepast. Dat geldt ook voor de wagenwerkplaats Blerick met zijn bijgebouwen. Er worden boompjes gemaakt en plannen gemaakt voor een stratenplan met rijdende auto’s en fietsers.

  • 20200203_194941
  • f.jwwb.nl_public_p_z_e_temp-oxbkbutdxhhyadncmhiz_z2c6bw_20200203_195037
  • f.jwwb.nl_public_p_z_e_temp-oxbkbutdxhhyadncmhiz_916wsx_20200203_211246
  • f.jwwb.nl_public_p_z_e_temp-oxbkbutdxhhyadncmhiz_l9htwa_20200203_202536
  • IMG-20210106-WA0004
  • website_3