Noord-Limburgse Modelspoorvereniging
 

Clubbaan

Onze grote clubbaan wordt momenteel vernieuwd. Al meer dan een jaar wordt er met man en macht hard gewerkt om de nieuwe baan werkend te krijgen. Het houten onderstel is al lang klaar en ook vrijwel alle rails is gelegd.  Op dit moment, voorjaar 2022,  vinden de eerste testronden plaats en worden alle servo gestuurde wissels afgesteld.

In de nieuwe clubbaan zullen een aantal objecten, die in de loop der jaren door leden gebouwd zijn, terugkomen en ingepast worden. Via de website gaan we proberen de stand van zaken bij te houden en met foto's te ondersteunen.

De nieuwe clubbaan wordt net als zijn voorganger een HO-twee-rail baan en wordt voorzien van het besturingssysteem "ROCRAIL".
Dit besturingssysteem bootst het echte rail-beveiligingssysteem na om zo volautomatisch- maar ook handbediend de trein te besturen.
Wij maken gebruik van elektronica die ook in moderne auto's te vinden is en daarmee realiseren een zeer betrouwbare besturing van onze modeltreinen.
Het hobby en spelidee gaat met deze computerbesturing niet verloren. 

Voor aspirant leden is dit een unieke kans om vanaf het begin betrokken en ingewijd te worden bij het bouwen van onze nieuw clubbaan en daarbij kennis te maken met deze unieke hobby, een hobby die al jaren door ontelbare enthousiastelingen over de gehele wereld bedreven wordt.

Wellicht wordt U nieuwsgierig maar vooral leergierig naar de plannen van onze nieuwe clubbaan? Loop gerust eens binnen op onze clubdagen op maandagmiddag en avond van 14.00 uur tot 22.30 uur.