Noord-Limburgse Modelspoorvereniging
 

ClubbaanOnze grote clubbaan wordt momenteel vernieuwd. Al meer dan een jaar wordt er met man en macht hard gewerkt om de nieuwe baan werkend te krijgen. Het houten onderstel is al lang klaar en ook vrijwel alle rails is gelegd.  Op dit moment, voorjaar 2022,  vinden de eerste testronden plaats en worden alle servo gestuurde wissels afgesteld.
In de nieuwe clubbaan zullen een aantal objecten, die in de loop der jaren door leden gebouwd zijn, terugkomen en ingepast worden. Via de website gaan we proberen de stand van zaken bij te houden en met foto's te ondersteunen.
De nieuwe clubbaan wordt net als zijn voorganger een HO-twee-rail baan en wordt voorzien van het besturingssysteem "ROCRAIL".
Dit besturingssysteem bootst het echte rail-beveiligingssysteem na om zo volautomatisch- maar ook handbediend de trein te besturen.
Wij maken gebruik van elektronica die ook in moderne auto's te vinden is en daarmee realiseren een zeer betrouwbare besturing van onze modeltreinen.  Het hobby en spelidee gaat met deze computerbesturing niet verloren.

Natuurlijk moet de complete baan eerst technisch goed rijden. Ook de besturing van de baan moet werken. Daarna kan er worden begonnen met de aankleding van de baan: de scenery. Maar er is nu ook al een begin gemaakt met de scenery van de baan.

Bij het leggen van de rails wordt rekening gehouden met het later aan te brengen landschap. Ook worden er nu al huisjes gebouwd, uitgezocht en opgeknapt. Bestaande bouwpakketten van de bekende merken worden in elkaar gezet of opgeknapt. Hierbij worden de gebouwen natuurlijk "gewetterd" en voorzien van verlichting. Maar er worden ook gebouwen geheel zelf gebouwd. Zo wordt de bebouwing van de oude Blerickse Brugstraat nagebouwd. De bestaande modellen van het oude station Venlo en Blerick worden in de nieuwe baan ingepast. Dat geldt ook voor de wagenwerkplaats Blerick met zijn bijgebouwen. Er worden boompjes gemaakt en plannen gemaakt voor een stratenplan met rijdende auto’s en fietsers.

  • f.jwwb.nl_public_p_z_e_temp-oxbkbutdxhhyadncmhiz_z2c6bw_20200203_195037
  • 20200203_194941
  • f.jwwb.nl_public_p_z_e_temp-oxbkbutdxhhyadncmhiz_916wsx_20200203_211246
  • IMG-20210106-WA0004
  • voorjaar_2022