Noord-Limburgse Modelspoorvereniging
 

3 Railbouw

De baan is nog in aanbouw. Bij de bouw van deze baan is ervoor gekozen om de scenery gelijk op te laten lopen met de aanleg van de spoorbaan. Dit geeft af en toe problemen, waardoor je enkele stappen terug moet zetten, maar je krijgt wel snel al een aangeklede baan.

Je kunt al zien hoe de modelbaan er uiteindelijk komt uit te zien. Ruige rotspartijen met veel bomen en beekjes. De trein steekt dan ook diverse keren over met verschillende type bruggen en bruggetjes. Door de lengte van de baan zijn er aantal prachtige paradestukken gerealiseerd. Het hoogteverschil wordt onder andere overbrugt met een spiraal. Onder aan de voet van de berg is een lok-depot voorzien, compleet met bunkers, waterreservoirs, kranen, slakkenkuil, draaischijf en lok-loods.
Maar er moet nog veel worden gebouwd. Stations, huizen en wegen moeten nog worden gebouwd en aangelegd.

De hoofdroute van de baan wordt helemaal digitaal bestuurd zodat verschillende treinen gelijktijdig zelfstandig kunnen rijden. De software op de laptop is weer van Rocrail.  De firma ESU heeft het Control station geleverd en de wissels worden bestuurd met SwitchPilot modules.
Voor de terugmelding van de treinen is niet gekozen voor het S88 systeem omdat de baan erg lang is en we daardoor veel storingen verwachten. Voor de terugmeldingen gaan we het CANbus systeem weer inzetten met stroomdetectie. De Rocrail software heeft er gelukkig totaal geen problemen wanneer verschillende hardware systemen aangesloten worden

Alles alleen maar digitaal besturen is niet altijd leuk en daarom wordt het lokdepot handmatig bediend. Je kan er dus echt nog met een treintje spelen.  • 20190902_185938
  • 20190829_130105
  • 20190829_130137
  • f.jwwb.nl_public_p_z_e_temp-oxbkbutdxhhyadncmhiz_qvp64m_P1080783
  • P1080781-1
  • P1080784